Ny förvaltare

Ny förvaltare

8 april, 2024 Nyheter 0

Hej på Er!

Som efterträdare till Anders Pettersson som nu har gått i pension tänkte delge lite information vad som händer på Allmänningsskogarna. Som ni vet har både Tärna Stensele – och Sorsele Övre Allmänningsskog fått marker inlösta till naturreservat. För de pengar vi fått är tanken att dem skall gå till att köpa nya fastigheter. De jobbas således aktivt för att förvärva växtliga fastigheter som inte har höga naturvärden eller andra inskränkningar att kunna brukas. Under respektive allmänning kommer de att komma information gällande nya förvärv. De delar av allmänningarna som inte blivit inlöst kommer fortsätta att brukas som tidigare med traditionella metoder.

Johan Stenvall

Tärna-Stensele & Sorsele övre allmänningsskog

Mobil 0703029409